Våre hunder kommer fra flere land, og fra noen av de beste oppdretterne, som har de flotteste hunder. Vi har hunder blant annet fra United Kingdom, Norge, Danmark og Nederland. I tillegg, så innfører vi linjer fra USA via inseminering. Dette gjør vi for å få større variasjon og nye linjer her i Norge. Først og fremst er vi opptatt av temperament, men nye linjer, utvidet (gen) variasjon og god helse er viktige faktorer i ansvarlig hundeavl.

Hvorfor velge en valp fra Solbakken fremfor andre oppdrettere?

Vi er en seriøs oppdretter, som tilhører WALA, og følger etiske retningslinjer og forskrifter for oppdrett av ALD. Som vår visjon sa, så er vi opptatt av å få fram det beste i denne rasen.

Hva betyr det for deg da? Jo, det betyr du får en valp som vi står bak 100%. Valpene våre blir født i huset vårt, og vokser opp i stua, slik at de blir vant med mennesker, og dagens vanlige hendelser og bråk. I tillegg til dette får de masse menneske kontakt, klapp, kos og kjærlighet. Vi har et eget lekepark til valpene som de trygt kan ut og utforske i når de er store nok.  Der kan de utforske tunneler, bakker, steinklatring, og ulike underlag som grus, plastballer, gress, og sand. Utenfor er det både bil og MC trafikk, mennesker, hunder, syklister og hester som passerer til stadighet og valpene blir tilvent disse lydene og synene. Valpen din er med andre ord godt i gang med sosialisering allerede når du henter den hjem.

Valpene blir oppfostret via positiv adferdstrening og gjennomgår pottetrening, burtrening og grunnleggende adferdstrening som "innkalling", "sitt", "kom", og "fot". Vi trener valpene etter Baxter & Bella prinsippet, og har faktisk et partnerskap med dem, så vi kan tilby våre valpekjøpere et avslag på kjøpet av et livstids medlemskap i Baxter & Bella online puppy training school.

Du får også to års helsegaranti på valpen din. Dette er et krav fra WALA, men fordi vi avler kun de beste hundene med tanke på helse, så koster det oss ingenting å garantere en valp i to år. Din valp vil ha vært orme behandlet 3 ganger, vaksinert, og blitt undersøkt av veterinær, og du får med et helseerklæring. 

Valpen vil være microchipet, og det er ditt ansvar å oppdater PetID om overtakelse av valpen, med riktig eiernavn og addresse. Valpen vil være registrert i WALA og får med seg et sertifikat.  

Du får også med en "duftefille", altså en bit av et teppe som har lukten av både mor og søsken på seg.  Der er ulike kuponger fra Musti, en leke og litt fòr som valpen er vant med.  Alt sammen i en egen bag fra Solbakken.

Sist, men ikke minst, så får du oss, vi er her til hjelp, støtte og veiledning så lenge du har en hund fra Solbakken.